Reizen

Toerisme is wereldwijd een booming business. De sector groeit jaarlijks en heeft nood aan goed opgeleide en enthousiaste reisagenten. Nieuwe culturen ontdekken, exotische lekkernijen eten of er gewoon eventjes tussenuit zijn; er zijn genoeg redenen om op reis te gaan. Iedereen houdt ervan en daarom is het maar goed dat jij er bent! Naargelang jouw talenten adviseer je mensen, begeleid je reizigers in groep, geef je rondleidingen of ontvang je toeristen aan de receptie. Jobs in de toerismesector zijn talrijk én enorm boeiend. Geen enkele dag is hetzelfde en elke klant is anders.

Ontdek onze opleidingen in het subthema Reizen en kies wat bij jou past. Wij maken van jouw een echte reisexpert, zodat jij binnen de kortste keren aan de slag kunt met jouw droomjob!

grenzeloze jobmogelijkheden

een avontuurlijke carrière

begeleiding van reisexperts

mee met de reistrends

voor elke reisliefhebber

bestemming: boeiende carrière

zon, zee, werkzekerheid

de wereld rond voor je job

succes boeken in toerisme

de reissector aan jouw voeten

een wereld vol mogelijkheden


allCoursesWithinSubtheme Reizen

Eventmanager, cpProfessionWithFuture

Ga voor de studie Eventmanagement en lanceer je carrière als Eventmanager.


beSureOfYourFuture

Als reisexpert vind je overal wel werk. Letterlijk, overal. Waar je ook bent of naartoe wil gaan, er zijn altijd wel mensen die naar jouw bestemming op verlof willen gaan. Help hen een gevulde reis uit te stippelen, open een hotel of B&B of begeleid hen ter plekke. De mogelijkheden zijn eindeloos en superinteressant, net zoals de bestemmingen. In de reissector kan je nog echt creatief te werk gaan. Met genoeg drijfkracht en doorzettingsvermogen is alles mogelijk. Met een diploma van onze school toon je aan dat je over de nodige kwaliteiten beschikt om meteen professioneel aan de slag te gaan.

De toeristische sector is een enorm boeiende branche om in te werken. Daarom is ze natuurlijk ook zeer geliefd bij werknemers. We krijgen veel sollicitaties binnen van mensen die denken dat, omdat ze graag op reis gaan, ze ook meteen als reisleider, hotelmanager of reisagent aan de slag kunnen gaan. Zo werkt het echter niet. Wanneer ik zie dat sollicitanten een diploma via Afstandsonderwijs of Avondonderwijs hebben behaald, dan weet ik dat ze de nodige competenties en kennis bezitten. - employerSpeaks

Reizen

trendsCapitalized

Solo Travel: steeds meer mensen kiezen ervoor om er alleen op uit te trekken. Avontuur gegarandeerd! Eco Travel: mensen zijn steeds meer begaan met het milieu en duurzaam reizen wordt de nieuwe standaard. Een voorbeeld hiervan is eens met de trein op reis gaan in plaats van het vliegtuig. Local experience: de toerist gaan uithangen is verleden tijd, mensen willen een authentieke ervaring. Mijd de toeristische hotspots en dompel je echt onder in een nieuwe cultuur. Bleisure Travel: dat is een chique Engelse term die betekent dat mensen hun business trips met toerisme combineren.

Reizen, hundredPercentOfTheTime

Zoals in elke sector is een van de grootste drijvers van innovatie de steeds beter wordende 'Artificiële Intelligentie' (AI). 'AI' kan enorme hoeveelheden data verwerken en op basis daarvan bijvoorbeeld gepersonaliseerde suggesties maken voor reizigers. Ook reviews kunnen razendsnel worden verwerkt en op basis daarvan wordt dan bijvoorbeeld het ontbijtmenu aangepast. Een andere opkomende innovatie zijn de zogenaamde 'Smart Rooms'. Beeld je in dat je elk aspect van je hotelkamer kan beheersen met je stem. Dat is al het geval in bepaalde hotels in China, en binnenkort gaat het waarschijnlijk uitbreiden over heel de wereld. Gasten in Smart Rooms kunnen met hun stem bijvoorbeeld de lichten, de muziek, de gordijnen en temperatuur veranderen.

Ik reis al van jong af aan enorm graag en wou dan ook met mijn passie voor reizen aan de slag gaan. Daarom ben ik een opleiding reisleider gaan volgen uit het aanbod reizen. Ondertussen heb ik al een aantal reizen als Reisleider achter de rug en kan ik me niet inbeelden dat het me ooit gaat vervelen. Ik werk nu ook als mobiele reisagent. De mobiele reisagent is, naast online en het reiskantoor, de derde weg. Je kan hem/haar mailen, telefoneren of een afspraak maken in zijn/haar (thuis)kantoor. Of hij/zij komt gewoon bij je thuis. De job biedt me een perfecte mix van avontuur, uitdaging en sociaal contact. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Onze reiscursussen zijn altijd een succes. Studenten komen ook altijd supervrolijk binnen wanneer ze vragen hebben over deze cursussen of les komen volgen. Reizen stemt iedereen gelukkig. Zelfs al ben je een ervaren backpacker en heb je al een hoop verre reizen achter de rug, in onze cursussen leer je gegarandeerd heel wat nieuwe tips & tricks. Kies welke functie het best bij je past en ga er volledig voor!

niceToKnowHeader

  • Geld spenderen aan reizen maakt je gelukkiger dan geld spenderen aan materiële zaken.
  • De kortste vlucht beschikbaar bij een luchtvaartmaatschappij duurt slechts 2 minuten en gaat van het Schotse eiland Westray naar Papa Westray.
  • De langste vlucht daarentegen duurt 16 uur en gaat van Australische Sydney naar het Amerikaanse Dallas.
  • Las Vegas is de stad met het meeste hotelkamers in de wereld.
  • Frankrijk is het meestbezochte land ter wereld. Chance dat wij zo dichtbij wonen!
  • De meestbezochte stad is echter Bangkok. Dat is jammer genoeg wel wat verder.
  • Op reis gaan verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en heeft een positief effect op ons brein.
Contact
appDownloadTitle

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-