Eventmanagement

Events are booming. Elk ambitieus bedrijf heeft evenementen nodig, van productlanceringen en persconferenties tot business meetings met potentiële investeerders. Droom jij ervan gigantische festivals, beurzen of productlanceringen mee te organiseren? Bruis jij van de energie? Dan ben jij de golden boy/girl waar de eventwereld op zit te wachten.

Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

van brand- tot sportmanagement

van time- tot budgetmanagement

les van managementexperts

mee met de eventtrends

boordevol tips & (party)tricks

actuele managementtechnieken

manage elk evenement

van idee tot uniek event

een carrière in feesten

knallende jobmogelijkheden


allCoursesWithinSubtheme Eventmanagement

Eventmanagement

Brandmanager

Brandmanager, cpProfessionWithFuture

availableVia

Eventmanager, cpProfessionWithFuture

Ga voor de studie Eventmanagement en lanceer je carrière als Eventmanager.

Management Basis, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Management en start meteen als Leidinggevende.

Marketing Basis, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Marketing en start meteen als Marketing Expert.

Eventmanagement

Time Management

Time Management, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Time Management en word veelzijdig Timecoach.

availableVia


beSureOfYourFuture

Je toekomst? Die zit gegarandeerd goed! Je hebt een waaier aan carrièremogelijkheden en met je diploma vind je vlot een job. Events zijn big business! Van creatieve concepten over organisatie en communicatie tot de uitvoering en opvolging. Je leert alles om een succesvol business-of publieksevent op poten te zetten. Met je communicatieskills beheers je de hele business van A-Z. Je kan aan de slag in de eventsector, maar ook ver daarbuiten. Zin in een carrière als weddingplanner of als organisator bij een eventbureau? Of zie je eerder iets zitten als organisator van festivals, buurtfeesten en verjaardagsfeesten? Jij bepaalt! Neem een kijkje tussen de opleidingen in het subthema eventmanagement.

De eventsector is een fantastische sector. Een event organiseren is een fantastische ervaring. De ultieme kick blijft toch de lachende gezichten en geweldige herinneringen. Daar kan je in deze sector telkens weer voor zorgen en dat geeft een ongelooflijk goed gevoel! - employerSpeaks

Eventmanagement

trendsCapitalized

Of je nu als kleinschalig bedrijf opereert, eerder actief bent in persoonlijke conferenties en seminars, of op zoek bent naar manieren om te innoveren, het implementeren van interessante trends is altijd enorm interessant binnen de wereld van eventmanagement. Personalisatie van events is tegenwoordig 'a big thing'. Elk event wordt gebrandmerkt met een unieke identiteit, logo, promotiemateriaal, aankondigingen op sociale media en andere goodies. Hierdoor wordt de authenticiteit van events veel sterker. 'Toegevoegde waarde' is een belangrijk aandachtspunt geworden in modern eventmanagement. Incentives of 'goodies' hebben tegenwoordig dan ook een belangrijke meerwaarde. Bezoekers van een event krijgen bijvoorbeeld af en toe is graag een sleutelhanger of een notitieboekje mee. Dat is niet alleen attent, maar ook een aandenken en op die manier een onderdeel van de marketingmix.

Eventmanagement, hundredPercentOfTheTime

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Ook in de wereld van events. Je hebt bijvoorbeeld al sfeervolle led-verlichtingen, accesspoints waardoor duizend gasten tegelijk kunnen internetten en fancy reserveringssystemen... en het is nog lang niet afgelopen. De laatste tijd is er een hele grote opkomst van 3D- simulatietechnieken. Zo hebben 3D-technologieën er ondertussen bijvoorbeeld al voor gezorgd dat de wereld van festivals volledig kan worden heruitgevonden. Publiek kan worden gesimuleerd en artiesten geven virtuele optredens. Het is zeker een uitdaging om events als deze te organiseren.

Al van jongs af aan wist ik dat ik iets met events wou gaan doen. Ik wou snel aan de slag kunnen en toch een kwalitatieve opleiding volgen. Zo ben ik bij het Centrum voor Avondonderwijs terecht gekomen. Ik vergeet nooit mijn eerste ‘event-kick’, als kersvers commercieel directeur. De event-microbe heeft mij nooit meer losgelaten. Werken in de eventsector is geen job, het is een passie. Ik geniet van de afwisseling en ik leer zoveel geweldige mensen kennen. Stuk voor stuk zijn het gepassioneerde en getalenteerde mensen.  - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Opleidingen binnen de eventsector hebben enorm veel succes bij onze studenten. Ongeveer 30% kiest zelfs voor een internationale ervaring in het buitenland. Zelfs 97% heeft een job binnen de 3 maanden. Je hebt ook absoluut geen voorkennis nodig. Onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof toe vanaf de eerste les.

niceToKnowHeader

  • Evenementtechnologie kan het aantal bezoekers met 20% verhogen, de productiviteit met 27% verhogen en de kosten met 20-30% verlagen.
  • 50% van de omzet van evenementen komt meestal uit registratiekosten. De uitgaven voor eten en drinken nemen doorgaans 33% van het totale budget in beslag.
  • 13% van de evenementprofessionals gebruikt al virtual reality-technologie.
  • E-mail wordt het meest gebruikt voor eventmarketing.
Contact
appDownloadTitle

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-