Evenementen & Organisatie/Eventcommunicatie

Eventcommunicatie

Ben je gefascineerd door de wervelende wereld van events? Ben je een organisatietalent en wil je je creativiteit ten volle ontplooien om krachtige events neer te zetten? Maak je dan klaar om je business-mindset te combineren met je communicatievaardigheden en leer alles van eventcommunicatie.

Je leert doelstellingen vastleggen en je netwerk uitbreiden. Je kan een communicatieplan opstellen en een draaiboek opmaken. Uiteraard kom je ook te weten hoe je je evenement winstgevend maakt. Onze vakexperten leggen het je graag met hand en tand uit. Ontdek ons aanbod aan opleidingen in het subthema eventcommunicatie!

van communicatieplan tot event

draaiboek voor een droomjob

les van experts in events

boordevol tips & (party)tricks

van tuinfeest tot festival

pr- en communicatietechnieken

knallende carrière verzekerd

netwerken en managen

praktijkgerichte opleidingen

communicatie- en eventtrends


allCoursesWithinSubtheme Eventcommunicatie

Eventcommunicatie

Communicatieverantwoordelijke

Communicatieverantwoordelijke, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Communicatiemanagement en start als Communicatiemanager.

Eventcommunicatie

PR-Manager

PR-Manager, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Public Relations en word een krak in je vak als PR-manager.

availableVia

Eventcommunicatie

Presentatietechnieken

Presentatietechnieken, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Presenteren en word veelzijdig Professioneel Spreker.

availableVia


beSureOfYourFuture

Je toekomst? Die zit gegarandeerd goed! Je hebt een waaier aan carrièremogelijkheden en met je diploma vind je vlot een job. Events zijn big business! Van creatieve concepten over organisatie en communicatie tot de uitvoering en opvolging. Je leert alles om een succesvol business-of publieksevent op poten te zetten. Met je communicatieskills beheers je de hele business van A-Z. Je kan aan de slag in de eventsector, maar ook ver daarbuiten. Ga aan de slag als zelfstandig eventmanager, als organisator bij een evenementenbureau of organisatieverantwoordelijke binnen een bedrijf. Ontdek snel alle opleidingen binnen het subthema Eventcommunicatie.

De eventsector is een fantastische sector. Een event organiseren is een fantastische ervaring. Wanneer het allemaal loopt volgens plan en de klant is tevreden, dan is dat echt genieten. Mijn ultieme kick is de lachende gezichten en geweldige herinneringen. Daar kan je in deze sector telkens weer voor zorgen en dat geeft een ongelooflijke ervaring! - employerSpeaks

Eventcommunicatie

trendsCapitalized

Als er één gemene deler is bij eventorganisatoren, is het dat we altijd op zoek zijn naar manieren en ideeën om onze events te vernieuwen. Ook in de eventsector doen er zich namelijk voortdurend nieuwe trends voor. Er wordt steeds meer ingezet op persoonlijke data. Open Spotify en je krijgt aanbevolen muziek voorgeschoteld op basis van jouw voorkeuren. Zet Netflix aan en je ziet andere videocontent dan je oom of tante. Kortom, we wennen steeds meer aan een gepersonaliseerde gebruikerservaring. Ook op gebied van events krijgen we steeds meer gepersonaliseerde zaken. Denk bijvoorbeeld aan de gepersonaliseerde uitnodigingen van Tomorrowland. Ook virtuele events worden steeds populairder: het online streamen van onderdelen van je offline event om meer mensen te bereiken. Naast livestreamen van offline events worden er ook steeds vaker volledig digitale events gehost. Met de laatste nieuwe technologieën is het bijvoorbeeld perfect mogelijk om publiek en decor te simuleren.

Eventcommunicatie, hundredPercentOfTheTime

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Ook in de wereld van events. Je hebt bijvoorbeeld al sfeervolle led-verlichtingen, accesspoints waardoor duizend gasten tegelijk kunnen internetten en fancy reserveringssystemen... Daarnaast hebben 3D-technologieën er ondertussen al voor gezorgd dat de wereld van festivals volledig kan worden heruitgevonden. Publiek kan volledig digitaal worden gesimuleerd. Ook is er de opkomst van 'beacons'. Dit zijn welkomstschermen die zich automatisch aanpassen op de gast die binnenkomt of een enquête versturen naar de deelnemers van een bepaalde subsessie. Met beacons, kleine bluetooth-zendertjes, is dit allemaal mogelijk.

Al van jongs af aan wist ik dat ik iets met events wou gaan doen. Ik wou snel aan de slag kunnen en toch een kwalitatieve opleiding volgen. Zo ben ik bij het Centrum voor Avondonderwijs terecht gekomen. Ik vergeet nooit mijn eerste ‘event-kick’, als kersvers commercieel directeur. De event-microbe heeft mij nooit meer losgelaten. Werken in de eventsector is geen job, het is een passie. Ik geniet van de afwisseling en ik leer zoveel geweldige mensen kennen. Stuk voor stuk zijn het gepassioneerde en getalenteerde mensen. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Opleidingen binnen de eventsector hebben enorm veel succes bij onze studenten. Ongeveer 30% kiest zelfs voor een internationale ervaring in het buitenland. Zelfs 97% heeft een job binnen de 3 maanden. Je hebt ook absoluut geen voorkennis nodig. Onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om je in sneltempo praktijkgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof toe vanaf de eerste les.

niceToKnowHeader

  • Evenementtechnologie kan het aantal bezoekers met 20% verhogen, de productiviteit met 27% verhogen en de kosten met 20-30% verlagen.
  • 50% van de omzet van evenementen komt meestal uit registratiekosten. De uitgaven voor eten en drinken nemen doorgaans 33% van het totale budget in beslag.
  • 13% van de evenementprofessionals gebruikt al virtual reality-technologie.
  • E-mail wordt het meest gebruikt voor eventmarketing.
Contact
appDownloadTitle

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-