Droom jij ervan om bruiloften te organiseren? Elk koppel een unieke huwelijksdag te bezorgen met een persoonlijk karakter? Dan ben jij de geknipte persoon om die intieme plechtigheid of dat onvergetelijk feest waar te maken.

Als Trouwplanner neem je de stress van het gelukkige paar uit hun handen en geef je richting aan hun ideeën. Je hebt dus een belangrijke job.

Tijdens deze thuiscursus leer je daarom hoe je van A tot Z een volledig huwelijk in elkaar steekt, rekening houdend met de wensen van je klanten, het budget, de genodigden, álles. Zo leid jij het huwelijk in goede banen en geniet het echtpaar van een zorgeloze, prachtige dag!

courseInfo cmpBrochure
Weddingplanner
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Afstandsonderwijs
cpCourseTypeHome
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpCourseTypeDiplomaPrefix cpcertificationdiploma

€349

Schrijf je in voor de cursus Weddingplanning en word veelzijdig Weddingplanner. Volg de cursus Weddingplanning en ga meteen aan de slag als Weddingplanner.

Word een bekwame Weddingplanner met onze cursus! Leer essentiële vaardigheden en kennis om in het werkveld te excelleren, zoals assisteren van een Weddingplanner, verkopen in een bruidswinkel of start je eigen bedrijf als zelfstandig trouwplanner. Met ons Diploma bepaal jij de richting in de bloeiende wereld van de bruiloftsindustrie.

Ik zocht naar een flexibele studiemethode om mijn droom als Weddingplanner te verwezenlijken. De thuiscursus Weddingplanner bood mij de ideale oplossing. Studeren op mijn eigen tempo en alle nodige informatie en ondersteuning om mijn kennis en vaardigheden te ontwikkelen waren voorhanden. Ik ben trots dat ik mijn diploma heb gehaald en voel me klaar om als professionele Weddingplanner aan de slag te gaan! - Celine.

cpWouldYou
 • klanten de mooiste dag van hun leven bezorgen
 • sprookjesachtige bruiloften organiseren alsof ze recht uit een meisjesdroom komen
 • geld verdienen met je talent voor planning en je oog voor stijl
 • snel starten als zelfstandig Huwelijksplanner
 • studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Onze thuiscursus Weddingplanner biedt studenten de flexibiliteit om in hun eigen tempo te studeren en tegelijkertijd ervaring op te doen in de praktijk. Gemiddeld slagen studenten binnen 3-6 maanden, wat resulteert in snelle start als professionele Weddingplanners.

expLearnWithOther

 • Hoe ziet een huwelijk er van A tot Z uit?
 • Jouw rol en taken als Weddingplanner
 • De voorbereiding: het gesprek met je klanten
 • Concrete richting geven aan de wensen van je klanten: ideeën omzetten in een moodboard
 • De planning van het volledige huwelijk uitstippelen
 • Het kiezen en vastleggen van de locatie en de ceremonie
 • Het regelen van de muziek, de bloemen, de foto's/film, het vervoer
 • Het bepalen en (laten) drukken van de uitnodiging, het menu
 • Advies geven bij de kledij en de huwelijksreis
 • Budgettering
 • De final touches
 • Extra: het Huwelijk in verschillende culturen

expTeacher Weddingplanner

Wat zo fantastisch is aan de thuiscursus Weddingplanner, is de flexibiliteit die het biedt om op eigen tempo te leren en te groeien. Dankzij de interactieve tools op eCampus en persoonlijke begeleiding kunnen waardevolle vaardigheden ontwikkeld worden en kan vertrouwen opgebouwd worden, terwijl men de dagelijkse verplichtingen nog steeds nakomt. Bovendien geeft de praktijkgerichte aanpak de mogelijkheid om direct toe te passen wat geleerd is, wat snel groeien en succesvol zijn in de bruisende wereld van weddingplanning mogelijk maakt.

cpPracticalInfo

cpFinancialInfo

CARLINA
CARLINA

Door de goede hulp van de docente had ik de cursus in no time verwerkt. De oefeningen waren een ideale voorbereiding op het examen. Nooit verwacht dat alles zo vlot zou lopen! 

KATHLEEN T.
KATHLEEN T.

De cursus weddingplanner is net aangekomen. Ik heb echt veel zin om er aan te beginnen. Want er is toch niets plezanter om mensen keer op keer de dag van hun leven te bezorgen?

VEERLE W.
VEERLE W.

Helamaal iets anders dan mijn hoofdberoep als kinesiste. Graag wil ik mij vestigen als Weddingplanner in bijberoep. Deze cursus zet me in ieder geval op de goede weg.

Alles over huwelijken

Professionele opleiding

Begeleiding van vakexpert

Een sprookjesachtige carrière

Cursus boordevol tips & tricks

Praktijkgericht & up-to-date

Met waardevol diploma

Flexibele studiemethode

Droomjob met veel voldoening

Geen voorkennis vereist

expNiceToKnowTitle

 • Een thuiscursus Weddingplanner stelt jou in staat om op jouw eigen tempo te studeren en jouw tijd flexibel in te delen.
 • Met een thuiscursus Weddingplanner heb jij de mogelijkheid om direct vanuit huis te starten en te leren van ervaren professionals in de branche.
 • Door het volgen van een thuiscursus Weddingplanner krijg jij praktische kennis en vaardigheden die je direct kunt toepassen in de praktijk.
 • Na het succesvol afronden van de thuiscursus Weddingplanner ontvang jij een diploma, waarmee jij jezelf officieel kunt laten certificeren als Weddingplanner.

expPartOfSubthemes

Het gelukkigste moment van ons leven is wanneer we het gevoel hebben dat we iets in de liefde hebben bereikt; onze harten zijn overvloedig van vreugde, ons leven is voldaan, onze ziel bevredigd.

Jane Austen

expBlogsTitle

Contact
appDownloadTitle

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0