Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Jaarlijks volgen vele duizenden studenten een opleiding. Hieronder bespreken we in tien stappen hoe je jouw opleidingstraject het beste aanpakt om er een succes van te maken. Start je zoektocht alvast met het overlopen van het stappenplan:

Stap 1: Bepaal jouw interesse

Ga van start met je favoriete onderwerpen te bepalen. Neem daarvoor een kijkje tussen onze thema's of het cursusoverzicht. Onze opleidingsconsulenten staan ook altijd voor je klaar om je hier zo goed mogelijk bij te begeleiden!Stap 2: Bepaal je niveau

Beginners kiezen best voor een opleiding waar geen voorkennis voor nodig is. Je kan op elk moment een vervolgopleiding gaan volgen. Neem zeker ook een kijkje bij de allround-opleidingen waar je evolueert van beginner tot expert.

Stap 3: Kies voor werkzekerheid

Alle opleidingen zijn afgestemd op de behoeftes van de arbeidsmarkt. Bepaal in welke sector je aan de slag wilt gaan en ga voor elk van je gekozen thema's na welke opleidingen je kansen op werk aanzienlijk verhogen en maak een lijstje.

Stap 4: Kom je cursus inkijken

Op onze secretariaten staan onze opleidingsverantwoordelijken voor jou klaar om vragen te beantwoorden en je je favoriete cursusboek te laten doornemen. Zo weet je exact wat je te wachten staat. Je kan op elk moment langskomen tijdens onze openingsuren om je cursus in te kijken.


Stap 5: Verzamel informatie

Twijfel je nog tussen enkele opleidingen? Neem de webpagina's van alle opleidingen uit je lijstje nog eens grondig door en lees de infobrochure en/ of het proefhoofdstuk. Op je eCampus kan je handig in één omslag ook maximaal drie opleidingen met elkaar vergelijken. Zo kan je nog eens snel en eenvoudig alle troeven van elke opleiding bekijken!

Stap 6: Kies de studiemethode die bij je past

Je hebt de mogelijkheid om te studeren waar en wanneer je wilt. Je hebt de keuze uit ons aanbod aan groepslessen aan het Centrum voor Avondonderwijs, thuisstudies aan het Centrum voor Afstandsonderwijs of studeer via Virtual Classes.

Binnen elke studiemethode ben je voorzien van hoog kwalitatief materiaal en krijg je de beste persoonlijke begeleiding van professionele docenten. Je hebt ook altijd toegang tot eCampus voor extra oefeningen en documenten.

De Managementschool, onderdeel van Centrum voor Avondonderwijs VZW, is eenbelangrijkeopleidingsverstrekker op het gebied van volwassenenonderwijs. De groepslessen worden georganiseerd door het Centrum voor Avondonderwijs VZW. Ons doel? Jobgerichtheid. Als je bij ons je diploma haalt kan je direct starten als werknemer of zelfstandige.Virtual Classes

Door gebruik te maken van de nieuwste apparatuur en technologieën kan je de meeste groepslessen ook virtueel volgen via onze Virtual Classes. De cursisten die de training virtueel bijwonen krijgen precies dezelfde leerervaring als de cursisten die op locatie de klassikale training volgen.

Je krijgt precies dezelfde leerervaring als de cursisten die op locatie de klassikale training volgen, enkel gaan de lessen door via het online platform Zoom.
Studeer je liever op je eigen tempo van thuis uit? Kies dan voor een flexibele thuisstudie! De thuisstudies worden georganiseerd door het Centrum voor Afstandsonderwijs. Naast het cursusboek dat naar jou wordt opgestuurd, krijg je ook een jaar lang online begeleiding van je docent via je persoonlijke eCampus. Bekijk het filmpje hiernaast en ontdek hoe studente Evi efficiënt haar diploma behaalde. Doe net als Evi!Stap 7: Kies je startdatum en locatie

Al onze opleidingen worden meerdere keren per jaar ingepland op verschillende locaties. Zo ben je zeker van een startdatum bij jou in de buurt. Bekijk hier alvast een volledig overzicht van alle startdata!

Stap 8: Schrijf je in!

Heb je een opleiding gekozen? Schrijf je dan vervolgens online in. Nadat je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld, krijg je een betaaluitnodiging. Nadat je deze betaling hebt uitgevoerd, ben je definitief ingeschreven voor deze cursus en heb je toegang tot eCampus.


Stap 9: Leg je examen af

Klaar om examen af te leggen? Bij groepslessen en Virtual Classes leg je meestal examenaf tijdens de laatste (online) les.Volg je een thuisstudie? Maak dan een afspraak met het secretariaat, zodat zij je examen kunnen voorbereiden. We zijn zeer flexibel: je kan je examen bijna elke werkdag afleggen op de examenlocatie van jouw keuze.Als je een thuiscursus volgt, beslis je zelf wanneer je examen komt afleggen. Weet dat je tot vijf jaar na inschrijving van je cursus het recht hebt om examen af te leggen. Ben je niet geslaagd op het examen? Dan kan je perfect een herexamen afleggen.

Bij een aantal opleidingen ga je examen afleggen bij de 'Centrale Examencommissie'. Dat examen wordt extern georganiseerd.

Dit is het geval bij:

Gereglementeerde beroepen: In dat geval leg je examen af bij de 'Centrale Examencommissie Economie en Middenstand' in Brussel, voor het behalen van je vestigingsattest waarmee je je als zelfstandige kan vestigen.

Secundair onderwijs: Hiervoor leg je examens af bij de Examencommissie van het 'Secundair Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap', zodat je jouw officiële diploma secundair onderwijs bekomt.

Stap 10: Diploma!

Geslaagd voor je examen? Dan krijg je snel je waardevolle diploma toegestuurd. Al onze diploma’s vormen een fikse meerwaarde op de arbeidsmarkt, of je nu start als zelfstandige of aan de slag gaat als werknemer.

Veel succes!

Heb je nog vragen? Bekijk onze FAQ of neem contact op met het secretariaat.

interestsCarouselHeader

Contact
appDownloadTitle

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-