Examen

Hoe leg je examen af?

Klaar voor je examen?

Wanneer je de leerstof helemaal onder de knie hebt, is het tijd om je examen af te leggen. Dit examen gaat steeds de laatste les van je opleiding door voor de groepslessen en de Virtual Classes. Voor bepaalde opleidingen moet je bijvoorbeeld eerst een eindwerk maken voor je het examen mag afleggen, of bestaat het examen uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Jouw docent geeft je hierover alle specifieke info tijdens de eerste les. Bij een thuisstudie maak je best een afspraak om je examen in te plannen. Daar vind je hier alle informatie over terug!Plan je examen in met volgende stappen:
  • Log in op je eCampus en ga naar 'opleidingen'.
  • Selecteer de opleiding(en) waarvan je het examen wilt afleggen.
  • Klik op ‘examen inplannen’ en geef de gewenste locatie, datum en uur in.

Leg je examen af op een van onze examenlocaties

Wanneer je de leerstof helemaal onder de knie hebt, is het tijd om je examen af te leggen. Dat doe je van thuis uit of op één van onze examenlocaties. Neem best even contact op met je docent voor specifieke info over jouw examen. Voor bepaalde opleidingen moet je bijvoorbeeld eerst een eindwerk maken voor je het examen mag afleggen. Onze examenlocaties vind je hieronder terug!
Campus Antwerpen

Frankrijklei 127
2000 Antwerpen

Meer info

Campus Brussel

Koningsstraat 203
1210 Brussel

Meer info
Campus Hasselt

Simpernelstraat 27
3511 Hasselt

Meer info

Campus Gent

Oude Brusselseweg 125
9050 Gent

Meer info

Je examen op een later moment inplannen?

Wil je liever je examen op een latere datum afleggen, omwille van bijvoorbeeld een stage, dan plan je het eenvoudig in op je eCampus. Doe dat minstens een week op voorhand. Nadien ontvang je binnen de 48u een bevestigingsmail met alle details.
Hoeveel moet ik scoren?

60% of meer. Zijn er meerdere delen? Dan moet je op elk onderdeel minstens 60% scoren. Je examenresultaten worden allemaal zichtbaar op jouw eCampus.

Examenreglement

Bekijk zeker alle voorwaarden en reglementeringen omtrent je examen! Die vind je hier terug.

Geslaagd? Proficiat!

We bezorgen jouw welverdiende diploma zo snel mogelijk per post. Zo ga jij meteen aan de slag met al jouw nieuwe kennis en vaardigheden!

Onvoldoende? Geen probleem!

Herbekijk de onderdelen die iets minder goed gingen en plan kosteloos een herexamen in.

Veel succes!

interestsCarouselHeader

Contact
appDownloadTitle

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-